Om Ann-Charlotte

”Det finns inga fel, endast olika variationer”


Jag är en genuin och glad person som dansat mig genom livets enkla och svåra delar. Dansen ger mig livskvalité, ny energi och inte minst styrka.

Det är fantastiskt härligt att man aldrig blir fullärd i dans. Dans är ett ständigt lärande precis som livet. Och det är därför inte målet, utan vägen till målet, som ger mig inspiration.


Musik, dans och rörelse har alltid funnits i mitt liv och blandningen samt variationen av snabba intensiva dansformer och lugna stillsamma rörelser driver mig i mitt engagemang.

Jag ser mig själv som en sökare, ständigt strävande efter att lära mig mer om vad kroppen, människan, musiken, dansen, och inte minst livet har att erbjuda.

Instruktör

Jag har instruerat dans i över 20 år och som instruktör får jag ofta höra att jag är inspirerande och kreativ.


Mina dansklasser är lättsamma och glada eftersom mitt fokus är att få deltagarna känna sig avslappnade och bekväma i situationen. Det brukar resultera i en härlig stämning på kurserna


Varje enskild individ/dansare har egna styrkor och rörelsemönster, jag anser därför att det är mycket viktigt att utgå ifrån varje person när jag undervisar.


Coachning, tekniska detaljer och tydlighet är tre komponenter som alltid finns med i min undervisning. Eftersom musik och rytmik också ligger mig väldigt varmt om hjärtat så smyger jag alltid in lite musiktolkning i mitt instruerande som en extra krydda.

Kontakt


Hör gärna av dig direkt till mig om du vill boka privatlektion eller företagsevent samt om du har några andra frågor eller funderingar kring någon kurs!

Curriculum vitae

Dansutbildning

Dansutbildningar på Balettakademien, Lasse Kühlers Dansskola samt otaliga dansläger och danskurser under 20 års tid i flertalet olika pardanser.


Kursledarutbildning

Jag har både gått kursledarutbildning för danssportförbundet samt hållit i flera kursledarutbildningar för att utbilda dansinstruktörer


Domarutbildning

Tre domarutbildningar med tillhörande sidodömningar både i Sverige och i Finland


Jag dansar själv

Min danserfarenhet har jag samlat sedan unga år.

Jag dansar Jazzbalett/Balett, Showdans, Jazz, Bugg, Boogie Woogie, Lindy – Hop, Blues, Tango, Afrikansk Dans och Foxtrot.

Instruerande

Jag har instruerat i dans på olika nivåer allt ifrån nybörjare till tävlingsträning i både Sverige och i Finland.

Jag instruerar i Bugg, Blues, Foxtrot, Lindy-Hop, Boogie Woogie och Jazz.


Tävling

Bugg vuxen A med en ranking bland de 10 bästa i Sverige.

Boogie Woogie Internationell.